Archief
Google Earth

Google Earth

Ontwerp woonwijk Driesprong gepresenteerd

De eerste paal voor woonwijk Driesprong in Kwintsheul kan volgend jaar de grond in. De provincie is akkoord met de plannen.

Het aantal woningen in de nieuwe wijk ligt tussen de 150 en 180, zei wethouder Cobie Gardien die het voorontwerp heeft gepresenteerd. Een klein stukje van het gebied is nog niet aangekocht. Daar zijn nog onderhandelingen over gaande met de erven van de eigenaar en mogelijk is de grond vervuild. "Mochten we er niet uitkomen, dan gaat het plan verder zonder dat deel", aldus de wethouder.

De plannen voor de bouw zijn ontstaan in 2016 toen de Westlandse gemeenteraad een motie aannam over extra woningen in de kleine kernen Kwintsheul, Heenweg en Ter Heijde. De toestemming van de provincie duurde lang. "De provincie is zuinig op glas, dus daar is goede motivering voor nodig", stelt de wethouder. Bovendien eiste die ook minstens 30 procent sociale huurwoningen in het plan. "Uniek voor Westland", noemt Gardien dat dit in het Plan Driesprong komt.

Hoogbouw komt er niet in deze nieuwe wijk. "Het sluit aan bij het dorpse karakter van Kwintsheul en daarom komen er maximaal vier lagen", zegt de wethouder. In de plannen is ook een zogeheten Knarrenhof gepland. Dat is een woonvorm, waarbij mensen ervoor kiezen om met elkaar, maar wel zelfstandig, te wonen. Zij kunnen elkaar opzoeken, helpen of op een andere manier iets voor elkaar betekenen.