Archief
archief

archief

Gaan de feestweken wel door?

Nu de zomervakantie steeds dichterbij komt, stellen meer mensen de vraag hoe het zit met de feestweken.

De kern die jaarlijks veel publiek trekt is De Lier. Het Oranje Comité heeft alles klaar om er een ouderwets gezellig feest van te maken. Of dat gebeurd is niet duidelijk.
Het comité heeft drie scenario's bedacht. A: een volledige feestweek zoals voorheen. B: een feest met mogelijk toegangskaarten met een app waarin je kunt aantonen geen corona te hebben (deze app wordt landelijk ontwikkeld). Of C: de ander halve meter regel is nog niet verdwenen en dan wordt alles afgelast.

Volgens voorzitter Piet Voskamp is de kans op een massale toeloop groot. Er zijn nog geen evenementen en veel mensen hebben wel zin in een feestje. Daarom wordt op dit moment het meest nagedacht over scenario B.

Spektakel in Maasdijk

In Maasdijk wordt ook nagedacht over het Spektakelfeest. Vorig jaar werd Spek on Tour gehouden. Dat is ook een optie voor dit jaar. Maar liever wordt nagedacht over een feestplein bij de voormalige Rabobank. Daarbij zou een vaccinatiebewijs of testen tot toegang een optie kunnen zijn, aldus voorzitter Ferry van der Ende. Ook wordt nagedacht om iets voor de kinderen te doen. Duidelijk is wel dat er niet te ver vooruit gekeken kan worden.

's-Gravenzande

Evenementen in 's-Gravenzande zijn in ieder geval tot eind juni gecanceld. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend.

Honselersdijk

Honselersdijk heeft eerder aangegeven feestelijkheden vanuit een glazen huis te vieren. Er wordt een radio studio ingericht. Kinderactiviteiten kunnen wel doorgaan.