Archief
WOS

WOS

Nieuwbouw Quintsheul weken vertraagd

De werkzaamheden van nieuwbouwplan Quintsheul op het terrein van de voormalige garage Wittebrug aan de Kerkstraat in Kwintsheul lopen (opnieuw) enkele weken vertraging op.


Tijdens graafwerkzaamheden is nieuwe verontreiniging aangetroffen. Het werk is stilgelegd.

De Omgevingsdienst Haaglanden (ODH) legde vorige maand na het boren van de fundatiepalen het werk al een keer stil, omdat het meer wilde weten over de geconstateerde asbestvervuiling in het noordwestelijke deel van de locatie. Nadat de grond daar was afgegraven en afgevoerd, werd begonnen met het graafwerk om de fundering van de woningen te kunnen aanleggen. Een toezichthouder van ODH bezocht begin vorige week de locatie en trof asbestverdacht plaatmateriaal aan en nam een oliegeur waar. De ODH wil dit nu eerst verder onderzoeken voordat met de bouwwerkzaamheden verder kan worden gegaan. Een woordvoerster laat weten dat dit maximaal zes weken kan duren.

Volgens de ODH kan in sommige gevallen pas achteraf worden geconcludeerd dat er tijdens het verkennend onderzoek geen boring in de later aangetroffen verontreiniging is gezet. Normaliter worden de boringen verdeeld over de onderzoekslocatie geplaatst en moet dat een totaalbeeld opleveren. "Tijdens de graafwerkzaamheden worden grotere oppervlaktes ontgraven en kunnen meer geurstoffen vrijkomen of ander materiaal zichtbaar worden. Dit kan pas op dat moment worden vastgesteld."

Waaijer Bouw heeft niet gereageerd op de vraag om een reactie.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Kwintsheul