Archief

Roodborstje broedt in fietstas

Aan het Azaleapark in Wateringen hebben de bewoners wel heel bijzondere nieuwe buren. Een R roodborstje besloot in de kelder van het gebouw in een fietstas te gaan broeden.

Bewoonster Jos van Marrewijk wist niet wat ze meemaakte toen ze haar fiets wilde pakken op weg naar de winkels. "Ik zag wat rommel in m’n fietstas zitten dus ik dacht: wat is dit nu weer? En toen keek ik nog eens goed en toen zag ik een heel mooi nestje zitten met één eitje erin!"

Eitje of niet, Jos besloot gewoon boodschappen te gaan doen, want de vogel was nergens te bekennen. "De volgende dag wilde ik weer m’n fiets pakken, lagen er opeens twee eieren in de fietstas! Sindsdien laat ik deze fiets maar staan en de natuur zijn werk doen."

Momenteel is de gevleugelde nieuwkomer op liefst zeven eieren aan het broeden. De Wateringse heeft haar medebewoners van het complex al een traktatie in het vooruitzicht gesteld: "Als de eieren uitkomen, ga ik langs de deuren met beschuit en muisjes!"

Het zal nog wel even duren voordat Jos haar fiets weer kan gebruiken. Eerder hebben wij gemeld dat het ging om een winterkoninkje zou gaan. De broer van Jos zou dit hebben geweten. Maar we kregen veel reacties van mensen die zeiden dat het gaat om een roodborstje. Ook onze huisboswachter Heleen Verduijn zegt dat het gaat om een roodborstje.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Wateringen