Archief
WOS

Marlen Persoon wint WOS Songfestival Challenge

Zangeres Marlen Persoon (26) uit Monster is met stip op één geëindigd in de WOS Songfestival Challenge.

"Superleuk! En een verrassing. Je hoopt het wel een beetje, maar de concurrentie was ook goed", aldus de winnares.

De WOS Songfestival Challenge is dé competitie voor muzikaal talent uit de regio. In deze wedstrijd maakten acht artiesten een eigen versie van een Songfestivalliedje en produceerden er een videoclip bij. Vier liedjes stroomden door naar de finale, waarin ze werden beoordeeld door het publiek en een jury bestaande uit Songfestivalkenner Maxim van Ooijen, zangeres Maghen Hilgersum en entertainer Kees Toets. Marlen kreeg van de jury de meeste punten en meer dan 60 procent van de publieksstemmen waren voor haar.

'Juf Marlen' staat in het dagelijks leven voor de klas bij groep 1/2 van De Kameleon in ‘s-Gravenzande. Ze schreef een nieuwe tekst bij het nummer 'Love shine a Light' van Katrina and The Waves. Het positieve nummer heet 'Kijk om je heen' en gaat onder meer over opgroeien in coronatijd en de zonnige kanten van het leven. "Ik heb de inspiratie opgedaan in de klas. In de coronatijd merk je dat kinderen zich veel beter aan kunnen passen dan volwassenen."

Marlens nummer viel erg in de smaak bij de jury. Hilgersum gaf haar applaus: "Mooi nummer hoor! Ik vind dat ze het mooi heeft gedaan en dat ze er goed over heeft nagedacht. En ze heeft echt een gevoel van familie en samenzijn gecreëerd." Van Ooijen was het daarmee eens: "Dit hééft het gewoon." Toets roemde de goede zang en de professionele clip. "Het komt over. Dit liedje geeft heel goed de tijdgeest aan."

De WOS Songfestival Challenge is dit weekend ieder uur te zien op WOS TV. Je kunt de afleveringen ook kijken op www.wos.nl/songfestival.