Archief
Erik van Leeuwen Fotografie

Willem Kauffmann nieuwe trainer hockeydames HV Westland

Willem Kauffmann wordt met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer bij de dames van hockeyvereniging Westland in Naaldwijk.

Kauffmann volgt achternaamgenoot Rens Kauffmann op, die na twee (door corona onafgemaakte) seizoenen vertrekt. Hij kan het coachen niet meer combineren met zijn baan. De twee zijn overigens geen familie, maar werkten wel samen bij de herenploeg van De IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar was Willem aanvankelijk de assistent van Rens en schoof bij het vertrek van die laatste naar Naaldwijk door naar de positie van hoofdcoach.

Willem Kauffmann is inmiddels zit al bijna dertig jaar in het trainersvak. Hij was onder andere actief bij Klein Zwitserland, Forescate, De IJssel en in de Franse competitie. Rond het jaar 2013 trainde hij ook al eens de D-junioren bij HV Westland. Sinds die tijd hebben voorzitter Maarten van der Starre en Kauffmann altijd contact gehouden.

Toen de club bij Kauffmann informeerde of hij nog een geschikte trainer in zijn netwerk kende voor de damesploeg, gaf hij aan zelf interesse te hebben. Hij tekent een contract van twee jaar bij de eersteklasser.