Archief
Politie

Politie

Drugschemicaliën in Kwintsheul leiden tot arrestaties

De ontdekking van chemicaliën in Kwintsheul voor de fabricage van drugs, april vorig jaar, heeft deze week geleid tot de aanhouding van twee mannen uit Piershil en Eerbeek.

De chemicaliën werden aangetroffen, toen de politie na een anonieme melding een hennepkwekerij in aanbouw ontdekte aan de Driesprong. De mannen zijn aangehouden voor de handel en levering van chemicaliën voor de fabricage van drugs. Er zijn zes huiszoekingen gedaan: in Piershil, Eerbeek, Spijkenisse en Zevenhuizen. Daarbij is beslag gelegd op een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen en drie dure auto's.

De recherche begon in 2020 het onderzoek naar aanleiding van een offerteaanvraag bij een chemicaliënfirma voor de levering van 5.920 kilo N-Hexaan, waarbij twijfels waren over legaal gebruik. Het onderzoek leidde snel naar de hoeveelheid chemicaliën in Kwintsheul en de ontdekking dat daar in de periode voor april 2020 een drugslaboratorium aanwezig was geweest. Daarna werd nog een grote cocaïnewasserij in Nijeveen (Drenthe) ontdekt en ontmanteld.

De twee verdachten, uit Eerbeek en Piershil, worden verantwoordelijk gehouden voor de invoer van de chemicaliën die in Kwintsheul zijn aangetroffen. Buiten het feit dat deze handel een overtreding van de Opiumwet oplevert, is er ook sprake van een overtreding van de Wet voorkoming misbruik chemicaliën, zijnde een economisch delict.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Kwintsheul