Archief

Burgemeester Bouke Arends botst met raadslid Peter Duijsens

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland is donderdagavond zeer boos geworden op raadslid Peter Duijsens.

De fractievoorzitter van Westland Verstandig had gesteld dat bewoners van een appartementencomplex in Monster van het kastje naar de muur zijn gestuurd. Hun inzet was het verkrijgen van inzage in camerabeelden die in de nieuwjaarsnacht zijn gemaakt. Er zijn toen schades opgetreden, die mogelijk zijn vastgelegd door een tijdelijk aangebrachte politiecamera.

De burgemeester en de politie zouden naar elkaar verwezen hebben, op vragen over de mogelijkheid om over die beelden te kunnen beschikken om de schade te verhalen, al dan niet via de verzekering.
“Voor politiebeelden moet je bij de politie zijn", had Arends de bewoners laten weten. Bij de politie zouden zij volgens Duijsens te horen hebben gekregen, dat men zich tot de burgemeester moest wenden.

In elk geval zou gesteld zijn, dat de beelden niet beschikbaar gesteld kunnen worden op grond van de wet- en regelgeving met betrekking tot de privacy. Volgens jurist Duijsens kan er niet altijd een beroep worden gedaan op die privacy-blokkade. In juridische aangelegenheden zouden beelden volgens hem wèl beschikbaar gesteld kunnen worden. "Moeten de mensen nu echt een procedure tegen de gemeente beginnen om die banden te krijgen?", stelde Duijsens.

In reactie daarop zei Arends dat hij op 19 januari een gesprek met enkele bewoners heeft gehad. Daarbij was ook een bureauchef van de politie aanwezig. Volgens Arends waren de bewoners niet ontevreden naar huis gegaan. Hij verweet Duijsens verdachtmakingen aan zijn adres. "De insinuatie dat er verschil zit tussen wat de politiechef zegt en wat de burgemeester, werp ik van mij!", betoogde Arends.

Duijsens had eerder gesteld dat het zwart op wit staat. "Het staat niet zwart op wit", wierp Arends tegen. "Dat is onzin."
De WOS heeft Duijsens inmiddels om inzage in het bewuste document gevraagd.

Commissievoorzitter Joep van Veen besloot een einde aan de discussie te maken, toen de twee kemphanen in herhalingen dreigden te vervallen. Duijsens 'kaapte' nog een nawoord. "Ik begrijp de irritatie van de burgemeester niet", zei hij.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland