Archief
Historisch Archief Westland

Historisch Archief Westland

Oproep voor coronafoto's: "Mensen realiseren zich niet hoe bijzonder deze tijd is"

De Historische Vereniging Wateringen en Kwintsheul en het Historisch Archief Westland maken zich zorgen over het vastleggen van het coronatijdperk. Maxim van Ooijen van HV Wateringen Kwintsheul: “Mensen realiseren zich niet hoe bijzonder deze tijd is.”

Jan Buskes van Historisch Archief Westland wil de coronacrisis vastleggen voor de eeuwigheid. "In 1918 hebben we de Spaanse Griep gehad, vergelijkbaar met de coronapandemie van nu, en daar is heel weinig van bewaard gebleven. Er zijn geen foto’s, slechts een handvol krantenknipsels. Het is dus heel lastig om een goed beeld van die tijd te vormen."

Vorig jaar aan het begin van de crisis hebben beide verenigingen oproepen gedaan voor foto’s, maar de reacties vallen tot nu toe tegen. Maxim van Ooijen: "Het is tot nu toe bitter tegengevallen wat we hebben ontvangen, terwijl we zo’n bijzonder jaar hebben doorgemaakt met z’n allen."

"Iedere foto is welkom. Lege pleinen en winkelstraten, spatschermen en terrassen op anderhalve meter, noem maar op. We willen alles hebben", aldus Jan Buskes.

Foto’s kunnen gestuurd worden naar info@hvwk.nl of naar hawestland@gemeentewestland.nl