Archief
YouTube - Excelsior Rotterdam

YouTube - Excelsior Rotterdam

Maaslandse doelman De Fockert definitief weg bij Excelsior

Maarten de Fockert keept komend seizoen niet meer voor voetbalclub Excelsior Rotterdam.

De 26-jarige doelman uit Maasland heeft een aflopend contract bij de eerstedivisionist, maar had de verwachting met de clubleiding tot een nieuwe verbintenis te kunnen komen.

In de nieuwste aflevering van de Cor Potcast, een podcast die hij maakt met collega-voetballers Bart Vriends en Thomas Verhaar, vertelt hij dat hij vorige week echter een andere boodschap kreeg van de club. "Ik was in de veronderstelling dat ik bij Excelsior zou blijven spelen, maar ik moest op kantoor komen. Daar zaten twee hele serieuze gezichten met de boodschap: 'dit gaat 'm niet worden'. Ik had helemaal geen garantie gekregen of een uitspraak dat het goed zou komen, maar de voortekenen waren positief geweest. In januari speelde ik met de wens voor een tijdelijk vertrek, zodat ik minuten kon maken. Dat werd toen afzijdig gehouden. Dat zijn vaak wel signalen dat het redelijk goed zit."

De Fockert speelt sinds de zomer van 2018 voor de Rotterdamse profclub. Hij was daar voornamelijk tweede doelman. Dit seizoen kwam hij tot vier wedstrijden in het doel. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet bekend.