Archief
WOS

WOS

Hoek van Holland in teken van Songfestival

Heel de gemeente Rotterdam staat deze week in het teken van het Songfestival. Hoek van Holland doet daar ook aan mee.

Dankzij de overwinning van Duncan Laurence in 2019 (Tel Aviv) is Ahoy dit jaar het decor van het Eurovisie Songfestival. Vanavond en donderdag vinden daar de halve finales plaats, zaterdag is de grote finale. Alle Rotterdamse wijken vieren het liedjesfestijn mee. Ondernemers in het dorp hebben hun ramen al beplakt met Songfestival-stickers en er hangen Songfestival-vlaggen aan woningen.

Ook worden er activiteiten gehouden in het dorp. Afgelopen vrijdag was er al een pubquiz over het Songfestival, maar er is nog meer te doen. "Er is een qr-wandeling door Hoek van Holland. Dan kom je langs twaalf locaties en overal hangt een qr-code die je kunt scannen. En dan krijg je een Songfestival-liedje te horen", weet Valerie Penman van De Regelmeisjes, de organisatie die verantwoordelijk is voor de activiteiten. "Op 22 mei is er een kinderactiviteit in de Speeltuin, er wordt een hele leuke bingo gegeven. We hebben ook een video-opname van Hoek van Holland in Eurovisie-aankleding."

Hoogtepunt is vrijdagavond het concert De Vrienden van Hoek van Holland Live. "Er komen twee Hoekse bands, The Dorst en The Collective Cover Band, die gaan de hele avond spelen. En zanger Guus Bok komt ook." Het concert is via een livestream te zien.