Archief
Kokon

Kokon

Nieuw seniorencomplex in Maassluis krijgt 70 appartementen

Het nieuwe seniorencomplex 'De Vlootschouwer' in Maassluis krijgt 70 appartementen.

Het bewonersgedeelte van dit seniorencomplex op de voormalige Albeda-locatie aan de Vloot zal uitsluitend sociale huurwoningen omvatten.

Het complex zal bestaan uit 11 bouwlagen. Franciscus Gasthuis & Vlietland wil op de begane grond een nieuwe polikliniek realiseren. Hier wordt medische zorg en diagnostiek geboden aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Naast de polikliniek kan de begane grond ruimte bieden voor een huisartspraktijk, apotheek, tandarts of fysiotherapiepraktijk.

Verder is het idee om een deel van de wachtruimte van de polikliniek mede te gebruiken als ontmoetingsruimte voor bewoners van de appartementen en van de directe omgeving.

De huidige polikliniek in Maassluis ligt nagenoeg naast de Albeda-locatie, maar is verouderd. In de nieuwe polikliniek is ook ruimte voor laboratorium- en röntgenonderzoek.

Parkeren

Voor de bewoners van 'De Vlootschouwer' komt aan de zuidkant van het complex een parkeerterrein. De parkeerplaatsen voor de maatschappelijke functies komen op bestaande parkeerplaatsen, onder andere aan de noord- en oostzijde van het complex.

De start van de bouw wordt komend najaar verwacht. De verwachting is dat de eerste woningen in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis