Archief
WOS

WOS

Plantenactie voor duurzaam schoolplein

Het schoolplein van de John F. Kennedyschool in 's-Gravenzande is toe aan een natuurlijke opknapbeurt.

Het moet een duurzame en groene speelplek worden. Maar er is flink wat geld nodig om de ideeën te realiseren.

Tamara van Wingerden legt het plan van de school uit: “De actie die we vandaag hebben is voor het verduurzamen van de John F. Kennedyschool. Dit betekent dat we de grijze tegels eruit gooien en meer groen en blauw terug. Met groen bedoelen we dan planten en met blauw waterpartijen. Uiteindelijk moet het een prachtig schoolplein worden waar de leerlingen heel blij van worden!”

De ’s-Gravenzandse basisschool heeft verschillende activiteiten opgezet die passen bij deze actie. Eén daarvan is het bezoek van Professor Potgrond die komt uitleggen hoe plantjes beter groeien. “Onze kinderen vinden dat hartstikke leuk. Zij kunnen de grond voelen en ermee kennismaken. Later vanmiddag gaan ze ook zelf een pot vol lenteplantjes poten", legt Van Wingerden uit.

Als het poten allemaal volgens plan gaat, kunnen de plantjes verkocht worden aan familie en vrienden. Op deze manier probeert de school het benodigde geld op te halen om het plein te verduurzamen. De reacties van de leerlingen zijn erg positief, buiten bezig zijn met de planten valt goed in de smaak.