Archief
Ivan Radic via Flickr (CC)

Vandalen laten fietsbanden leeglopen bij Wateringse dansschool

Dansschool Dans Creatie wordt al zeker een week geteisterd door vandalen.

Na afloop van de lessen treffen leerlingen hun fiets met lege banden aan. Dat gebeurt zowel bij de hoofdlocatie aan de Windmolen in Wateringen als bij zwembad De Waterman, waar ook gedanst wordt. "Het zijn niet alleen de dopjes van de band die eraf worden gehaald, het zijn hele ventielen. Die trekken ze er helemaal uit", vertelt eigenaresse Annemieke Wagenaar. Daardoor kan de band ook niet meer worden opgepompt. "De kinderen moeten daarom hun ouders bellen om ze te komen halen. Die zijn daar ook niet blij mee."

Wagenaar heeft vandaag contact gehad met de wijkagent van Wateringen. "Die zegt: 'het is een kwajongensstreek, maar één keer; dat kan. Maar dagelijks is gewoon criminaliteit'." Het zijn dan ook niet de banden van één, maar van meerdere fietsen die de vandalen leeg laten lopen. "Op het moment dat er niet veel ouders zijn, of als ze even de andere kant op kijken, is er denk ik een groepje die dat heel leuk vindt."

De dansschool onderneemt actie. "We hebben een WhatsApp-groep opgericht: de fietsenoppasclub. Daarin vragen we ouders, als ze een uurtje de tijd hebben, het in de gaten te willen houden. Voor de wijkagent is het ook geen doen, die heeft ook andere dingen aan haar hoofd.

Wagenaar hoopt er op deze manier achter de daders te komen. "En anders hopen we dat het door deze actie het niet meer gedaan wordt."

Beluister het hele interview bij Maarten in de Middag: