Archief
WOS

WOS

Fietsrave door Maassluis: aandacht voor mentale gezondheid van jongeren

Tientallen mensen, van jong tot oud, zijn in Maassluis op de fiets gestapt om aandacht te vragen voor de mentale problemen onder jongeren, die flink zijn toegenomen tijdens de coronacrisis.

Het was een bijzonder gezicht in deze tijd: een groot aantal Maassluizers hadden zich met hun fiets verzameld om deel te nemen aan de Fietsrave. De organisatoren hoopten met deze tocht meer begrip te kweken voor het welzijn van de jeugd.

Initiatiefnemer Roos van Vuuren legt uit: "Met de Fietsrave vragen we aandacht voor de mentale gezondheid onder jongeren door de coronacrisis. We zien om ons heen dat er best veel nevenschade ontstaat. Jongeren raken depressief en voelen zich eenzamer. We dachten toen: hier moeten we wat mee!"

Jongeren ervaren dat zij sinds de beperkende maatregelen nog maar weinig mogelijkheden hebben. Voetballen op straat, de scholen, verenigingen of naar feestjes, er is verlangen naar meer vrijheid en plezier maken met elkaar.
Met hun initiatief willen de organisatoren jongeren een hart onder de riem steken. “We willen positiviteit en gezelligheid brengen. In mijn bakfiets zit zelfs een DJ, zo maken we er wat moois van!", aldus een van hen.


Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis