Archief
District8

District8

Elk weekend feesten ondanks coronaregels

Feestvierders in Westland laten zich niet tegenhouden door het coronavirus in Westland en de burgemeester weet het ook.

Elk weekend is er wel een feestje in de buurt. Via via horen de feestgangers over de feesten en dan gaan ze massaal naar de afgesproken plek. Met goedkeuren van hun ouders, zeggen twee dames die niet herkenbaar in beeld willen. "Mijn ouders zeggen dan joh, ga lekker de hort op, jullie hebben die contacten hard nodig."

De drukte bij de ziekenhuizen houdt hen niet tegen en ook het coronavirus niet. Ondanks dat een van hen het virus al heeft gehad, blijft ze naar feestjes gaan. "Ik hou wel afstand van mijn oma als ik naar een feestje ben geweest."

De feestvierders gaan naar kleine en grote feesten met drank, drugs en staan daar met andere feestgangers dicht op elkaar. De feestjes duurden toen de avondklok nog gold vaak van 21.00 tot 5.00 uur.

Burgemeester vierde ook graag feest

Burgemeester Bouke Arends van Westland kan zich goed voorstellen dat de jongeren graag feest vieren. "Toen ik jong was, vierde ik ook graag feest en ik doe dat nog steeds heel graag." Het feit dat er nu een lockdown van kracht is, is volgens hem niet omdat hij graag feestjes verbiedt, maar om gezondheidsredenen.

Arends wijst op de overvolle ziekenhuizen in de regio, waardoor mensen met andere aandoeningen niet geholpen kunnen worden. "Zijn wij bereid even een stapje terug te doen voor een ander? Dat is de basale vraag waar het om gaat", zegt de burgemeester. En de dames? Die gaan zaterdag gewoon weer naar een volgend feestje.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland