Archief
Regio 15

Regio 15

Scouting Polanen doet aangifte van brandstichting

De brand in het houten gebouw van Scouting Polanen aan de Duyvenvoordestraat in Monster twee weken geleden is aangestoken, zegt de verzekeringsmaatschappij van de vereniging.

Scouting Polanen heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "We willen gewoon weten wat hier is gebeurd", zegt Mieke van der Arend van de scouting.

In de nacht van 22 op 23 april werd de brand door een voorbijganger ontdekt. De brandweer was er snel bij en had de boel snel onder controle. Toch is de schade fors: er zit een groot gat in het gebouw, er blijft een doordringende brandlucht hangen en er ligt veel as. Het pand is waarschijnlijk niet meer te redden.

Van der Arend: "We doen ook een oproep aan ooggetuigen om zich te melden. En we hebben beelden opgevraagd van het nabijgelegen tankstation. We hopen dat er zo meer duidelijkheid komt."

Na de brand kreeg de vereniging al snel hulp aangeboden. "We gaan gewoon door", zegt Van der Arend stellig. Er werden al snel alternatieve locaties aangeboden en er loopt een inzamelactie voor nieuw spelmateriaal. De teller daarvoor staat op meer dan 5.000 euro.

Hoe het verder moet? Van der Arend: "We hopen dat we in de toekomst weer een eigen gebouw hebben. Het meest aannemelijk is nieuwbouw op de huidige locatie, maar dat proces moet nog worden opgestart. We zijn nu in overleg met de gemeente over of dat zinvol is."

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland