Archieffoto Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers delven thuis onderspit tegen Ascrum

Rugbyclub The Hookers heeft de thuiswedstrijd tegen de Amsterdamse studenten van Ascrum vanmiddag verloren met 19-37.

De gasten kwamen na iets meer dan een kwartier spelen op een 0-7 voorsprong. De Hoekenezen hadden daarna moeilijk. De thuisploeg kreeg wel de ruimte om iets terug te doen, maar benutte die niet. Pas acht minuten voor rust werd het toch gelijk dankzij een try van Sander Doria en Kevin Lenssen die daarna de conversie benutte. Lang konden The Hookers niet genieten, want in de slotfase van de eerste helft maakte Ascrum nog twee try's en één conversie, waardoor het bij rust 7-19 stond.

Ook in de tweede helft was Ascrum de bovenliggende partij. The Hookers probeerde wat terug te doen, maar moest het onderspit delven.

The Hookers heeft in de voorjaarscompetitie nu drie keer verloren en één keer gewonnen. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Haarlem op het programma.