Archief
WOS

WOS

Watersportvereniging Westland op dood spoor

De grond op het terrein van Watersportvereniging Westland (WSVW) in De Lier is zwaar vervuild. De gemeente heeft de grond in 2018 overgenomen en blijkt nu een kat in de zak te hebben gekocht.

Het is zelfs zo erg dat alle plannen rondom de haven stil zijn komen te liggen. En dat baart de vereniging zorgen. Het bestuur vreest voor het voortbestaan van WSVW.

In september van 2018 opende toenmalig wethouder Karin Zwinkels de nieuwe drijvende aanlegsteigers. Er zijn nu ook plannen om de oude aanlegsteigers te vervangen, want die staan al 45 jaar in het water. Ook zou de loods en kantine van de vereniging worden opgeschoven. Die plannen zouden samen met de gemeente worden gerealiseerd, maar toen kwam de vervuiling aan het licht.

De gemeente heeft een kat in de zak gekocht met een bedrag van zes nullen.

• Ruud Cybulski, vice-voorzitter

Van één plek was al bekend dat de grond vervuild was, maar op aanwijzing van oudere Lierenaren zijn meer plekken onderzocht. De watersportvereniging denkt dat saneren minimaal een miljoen euro gaat kosten. Als gevolg van deze ontwikkelingen zijn de projectleiders van het project gehaald en ligt alles stil.
De gemeente vindt het lastig om op de kwestie te reageren. De betrokken ambtenaar is momenteel ziek en de zaak moet onderzocht worden. Daarom komt de gemeente later met een reactie.