Archief

Bijna kwart miljoen voor verbetering winkelcentra

Er is dit jaar 225.000 euro beschikbaar om de winkelcentra in negen Westlandse dorpen aantrekkelijker te maken.

Het college van B en W heeft daarvoor de Subsidieregeling Investeringsimpuls MKB Westland 2021 vastgesteld. De subsidies kunnen tot 31 december worden aangevraagd.

Ondernemers in De Lier, ’s-Gravenzande, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk en Wateringen kunnen subsidie krijgen voor de volgende activiteiten:

  • Onderzoek, gericht op versterking van de winkelcentra
  • Versterking professionaliseren ondernemerschap, bijvoorbeeld door middel van trainingen
  • Uitvoering van projecten, gericht op versterking van de winkelcentra
  • Tegemoetkoming in de huurkosten voor startende ondernemers in de hoofd/kernwinkelgebieden en gevestigde ondernemers die hun bedrijf willen verplaatsen naar de hoofd/kernwinkelgebieden.

De verleende subsidie verschilt per activiteit. Voor onderzoek is dat 75 procent van de kosten met een maximum van 10.000 euro, voor professionalisering ook 75 procent met een maximum van 5.000 euro en voor projecten 60 procent van de kosten met een maximum van 30.000 euro. Een subsidiabel bedrag van minder dan 1.000 euro wordt niet verstrekt. De genoemde huurkostensubsidie is eenmalig 5.000 euro.

Aanvragen zullen in volgorde van binnenkomst worden behandeld. Er wordt geen subsidie gegeven voor activiteiten die voortkomen uit de activiteitenplannen van winkeliersverenigingen, alsmede BIZ-en, zoals bijvoorbeeld: sinterklaasintochten , kerstmarkten en sfeerverlichting. Subsidie wordt ook geweigerd als een activiteit al eerder subsidie heeft gekregen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland