Archief

Veel nieuwe stemlocaties tijdens verkiezingen

De gemeenten Westland en Maassluis hebben tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen een hoop nieuwe gebouwen ingericht als stembureau.

Door de coronamaatregelen voldoen veel oude, vertrouwde, locaties dit jaar niet. Bijvoorbeeld door de anderhalve meterregels. "Door de te nemen coronamaatregelen is een aantal stembureaus te klein. Daarnaast kunnen we geen gebruik maken van onze twee verpleeghuizen en een aantal scholen. Wel maken we bij de aankomende verkiezingen gebruik van twee sporthallen", laat een woordvoerder van de gemeente Maassluis weten. Van de 16 stembureaus in de stad zijn er dit jaar 9 nieuw.

Ook Westland moet om soortgelijke redenen in veel gevallen uitwijken. In de tuinbouwgemeente zijn op 17 maart 63 stembureaus geopend, waarvan er 26 nieuw zijn.

Midden-Delfland

Midden-Delfland heeft dit jaar 8 stembureaus, waarvan er 3 nieuw zijn. Een aantal gebouwen waar normaal twee stembureaus waren ingericht, zoals De Hoornbloem in Den Hoorn en de Singelhof in Maasland, hebben nu maar één stembureau.

Via de website Waarismijnstemlokaal.nl zijn de locaties van alle stembureaus te vinden.