Archief
WOS

Stichting Hospice Beukenrode klaar om tweede pand te verbouwen

Het tweede pand van de Stichting Hospice Beukenrode aan de Magnoliastraat in 's-Gravenzande wordt de komende maanden flink verbouwd.

De stichting heeft gisteren de sleutel gekregen en laat er geen gras over groeien. Het pand moet zo snel mogelijk geschikt worden gemaakt als zorghuis voor mensen die in de laatste fase van hun leven staan. Binnen het huis wordt veel gesloopt. Zo komt er een aanbouw waar plaats komt voor drie gastenkamers en een opbouw voor het zorgpersoneel.

Voorzitter van de stichting, Henk Salome zei in december aan de WOS dat er nog ruim een ton nodig was voor de verbouwing. Nu is er voldoende geld om te beginnen met de verbouwing. "Via verschillende fondsen hebben we een flink bedrag binnen kunnen halen", laat hij vandaag weten. "Daarnaast is onze partneractie een enorm succes. We hebben meer dan 150 partners gescoord, Dat geeft ons nu en naar de toekomst toe een enorme financiële buffer om de investering te doen en om de continuïteit naar de toekomst te borgen."

Het tweede hospice moet de grote vraag naar palliatieve zorg in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland opvullen. Het eerste Hospice Beukenrode aan de Dijkweg in Naaldwijk heeft ruimte voor vier mensen, maar de vier bedden die daar staan zijn vaak gevuld. De stichting heeft daarom enige druk gelegd op de aannemer. "Op 1 september moet het pand opgeleverd zijn, Daarna nemen we nog twee weken om alles in te richten. Eigenlijk willen we op 15 of 16 september open", aldus Salome.