Archief
WOS

WOS

Voedselfotowedstrijd om coronatijd leuker te maken

Mocht jij van je moeder nooit spelen met je eten? Van voedselfotografe Yessica Duque uit Wateringen mag het wel.

Sterker nog: je kunt er zelfs een prijs mee winnen. De van origine Venezolaanse heeft de 'Avant Garde food photo challenge' in het leven geroepen, om deze winterse lockdowntijd een beetje leuker te maken.

"Ik wilde iets leuks doen voor de fotografiegemeenschap. En ook voor alle mensen die het leuk vinden om mee te doen aan een wedstrijd en de ervaring om dit seizoen iets leuker te maken", vertelt Duque. "Al je gekke ideeën die je ooit al een keer uit wilde voeren, maar niet durfde, die kun je nu uitvoeren. Gebruik kleuren, explosies, wees creatief, luid en vrij."

Als voorbeeld gebruikt de fotografe haar eigen foto van sardientjes in (of eigenlijk uit het) blik. "De foto is gebaseerd op een Venezolaanse slogan voor een tonijnproduct. 'Net zo vers in blik als in het water'. Dat zette me aan het denken, ik wilde de sardientjes eruit laten zien alsof ze een feestje hebben en uit het blik springen."

Iedereen met een creatieve ingeving kan van 19 tot en met 26 februari meedoen aan de wedstrijd op Instagram. Op Yessica's instagrampagina is meer info te vinden over hoe je jouw creatieve voedselfoto in kunt sturen.