Archief
WOS

WOS

Dalton Mavo krijgt bibliotheek op school

De Lentiz Dalton Mavo & Het Groene Lyceum in Naaldwijk krijgt als eerste middelbare school in Westland een bibliotheek op school.

Daarvoor wordt vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De leesvaardigheid van Nederlanders neemt al jaren af. "Terwijl we dagelijks worden geconfronteerd met teksten", zegt Marloes Boekestijn, leescoördinator en docent Nederlands op de school. Ook zij en haar collega-docenten merken dat. "Bij veel vakken moet je lezen en we merken steeds meer dat leerlingen moeite hebben de teksten te begrijpen."

Bibliotheek Westland opende de afgelopen jaren al meerdere bibliotheken op basisscholen, maar nog niet eerder op een middelbare school. "Dit betekent dat wij met hulp van de bibliotheek een eigen nieuwe bibliotheek op school krijgen. Het is niet zo dat we nu helemaal geen boeken hebben, maar de collectie is behoorlijk verouderd. Die hebben we nieuw leven ingeblazen, waardoor we de nieuwste en leukste titels weer op school hebben. De bibliotheek helpt ons de samenstelling actueel te houden en geeft ons advies." Daarnaast komen zogenoemde leesconsulenten van de bieb naar de school om ook leerlingen tips te geven.

Boekestijn hoopt vooral dat de leerlingen meer plezier krijgen in het lezen.

Beluister het volledige gesprek: