Archief
Sportbedrijf Rotterdam

Buitenbad open voor winterzwemmen

Wie toe is aan een frisse duik, kan vanaf maandag 15 februari terecht in Hoek van Holland.

Dan gaat het Hoekse badje aan de De Cordesstraat beperkt open voor zwemmers van 16 jaar en ouder. In Amsterdam bleef een openluchtzwembad na het zomerseizoen van 2020 elke dag open, en dat bleek een groot succes. Sindsdien openen steeds meer buitenbaden in het land.

Het zwemwater in Hoek van Holland wordt verwarmd tot zo'n 21 graden en er is een coronaprotocol opgesteld. Het buitenbad van Pernis - dat ook onder de gemeente Rotterdam - is weliswaar groter, maar dan is de gemeente meer kwijt aan stookkosten.

Wie baantjes wil trekken, moet online reserveren. Er kunnen maximaal 20 zwemmers tegelijk naar binnen en er geldt een tijdslot van 45 minuten. Het Hoekse badje zal open zijn van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Als er meer vraag is, worden de openingstijden uitgebreid.

De douches en binnenkleedkamers mogen vanwege de coronamaatregelen niet gebruikt worden. Er worden tenten geplaatst waar bezoekers zich kunnen omkleden en hun kleding kunnen bewaren. Overdekte zwembaden zijn vanwege de coronabeperkingen nog dicht.

Ed ten Klooster vertelt meer over het winterzwemmen