Archief

Oliebollenbakkers werken zich het schompes

Het is voor oliebollenkramen nog een lastige klus om coronaproof oliebollen te verkopen. Een grote groep voor de kraam mag in coronatijd eigenlijk niet, en dat terwijl het de drukste periode van het jaar is.

Bij de gebakkraam van Monique Visser in Maassluis bakken ze dag en nacht door oliebollen en komen klanten verspreid over de hele dag hun bestelling ophalen. "We hebben tijdsloten van een half uur, zodat de drukte gespreid wordt en het niet te druk wordt in de rij", vertelt Demelsa Verzijl, de dochter van Monique Visser.

In 's-Gravezande kun je met de auto door de oliebollen drive-in. Eigenaar Johnny van Eijk stond een paar weken geleden plotseling op een leeg parkeerterrein van de Intratuin aan de Monsterseweg. "We hebben best wel vlug deze oplossing bedacht en het loopt eigenlijk prima. We hebben het vanochtend erg druk en het loopt allemaal op rolletjes", zegt verkoper Antwan van der Starre.