Archief
Archieffoto

Maassluis past kerstbomeninzameling aan vanwege coronacrisis

Waar normaal gesproken jongeren elk jaar prijzen kunnen verdienen met het opruimen van kerstbomen en vuurwerkresten in Maassluis, is dat dit jaar niet het geval.

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Ieder jaar is er grote belangstelling voor de opruimactie, maar vanwege de lockdown en de huidige coronamaatregelen kan dit jeugdevenement dit keer niet plaatsvinden. Ook anders is dat de gemeente dit jaar op woensdag 6 januari kerstbomen ophaalt die langs de weg zijn gelegd. "Plaats de boom zo mogelijk op de hoek van de straat of op een aanbiedlocatie voor huisvuilcontainers. Dit maakt het ophalen makkelijker. Bied een kerstboom niet eerder dan 6 januari aan, om te voorkomen dat deze in brand wordt gestoken", zo valt te lezen op de gemeentelijke site.

Westland
In Westland is het dit jaar wel weer mogelijk om na de feestdagen kerstbomen in te leveren bij de milieustraten en bij de speciale inleverpunten. Voor iedere ingeleverde boom wordt 50 eurocent betaald. Bij 25 of meer verzamelde kerstbomen is het mogelijk de bomen op te laten halen. Kerstbomen kunnen vanaf 28 december tot en met 9 januari ingeleverd worden bij de milieustraten. Op 1 januari zijn de milieustraten gesloten en op 31 december is alleen de milieustraat van Naaldwijk open, tot 12.00 uur. Verder zijn er woensdagmiddag 6 januari er in alle kernen 1 of 2 inleverpunten voor kerstbomen.

Midden-Delfland
In Midden-Delfland is het mogelijk om woensdag 6 januari 2021 bomven in te leveren. Er staat echter geen vergoeding tegenover om de inzameling voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. De inleverlocaties zijn:

- Parkeerplaats MVV'27 aan de Doelstraat in Maasland
- Parkeerplaats sportpark aan de Tiendweg in Schipluiden
- Parkeerplaats sportpark Den Hoorn aan de Zuidhoornseweg in Den Hoorn

Op locatie worden de bomen versnipperd tussen 13:30 en 16:00 uur. De bomen mogen er al eerder worden neergelegd op aangegeven plekken.


Hoek van Holland
Inwoners kunnen hun kerstboom tussen 28 december en 15 januari naast de wijkcontainer of op de locatie van de huiscontainer zetten. Medewerkers van de gemeente halen de kerstbomen apart op.

Houd bij het plaatsen van de kerstbomen op straat rekening met het volgende:
  • Plaats kerstbomen niet op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag op straat om brand te voorkomen;
  • Haal alle versiering uit de kerstboom. Alleen bomen zonder versiering worden als groen afval verwerkt;
  • Zet de kerstboom naast de plaat van de container. Dus niet erop;
  • Zorgen de kerstbomen op straat voor overlast? Maak dan een melding via de BuitenBeter-app, de website van de gemeente of bel 14 010.