Archief
WOS

WOS

Voorlopig geen arbeidsmigranten anti-kraak in Maasdijks kerkgebouw

Er zullen voorlopig geen arbeidsmigranten worden gehuisvest in het leegstaande kerkgebouw aan de Prinsenlaan in Maasdijk.

De betrokken projectontwikkelaar en de huidige beheerder van het complex zijn nog in overleg met de gemeente Westland over de mogelijkheden van tijdelijke anti-kraakbewoning.

Afgelopen week ontstond er onrust in Maasdijk doordat omwonenden constateerden dat er nogal wat bedden naar binnen werden gebracht. Een poster met Poolse tekst op de muur deed logischerwijs denken aan huisvesting van arbeidsmigranten. Dat leidde direct tot schriftelijke vragen van de gemeenteraadsfractie van LPF Westland aan het college van B en W.

Omdat de ontwikkeling van een woningbouwproject op die locatie met vertraging kampt, wilde de ontwikkelaar graag anti-kraakbewoning. Daarover is onduidelijkheid ontstaan, onder meer omdat ook een kosterswoning deel uitmaakt van het complex.

Desgevraagd laat de gemeente Westland aan de WOS weten, dat er op dit moment geen toestemming is voor anti-kraakbewoning in het kerkgebouw. Ontwikkelaar en beheerder zoeken momenteel de mogelijkheden verder uit.