Archief
WOS

WOS

Gasten annuleren massaal hotelboekingen

Het is een week voor kerst en bij Hotel Maassluis zijn ze de kerstboom al aan het aftuigen.

Het hotel aan Govert van Wijnkade was in de kerstvakantie zo goed als vol geboekt, maar na de persconferentie van afgelopen maandag zijn de reserveringen nu grotendeels geannuleerd.

"Toen de kogel maandag nog niet door de kerk was, werden we al gebeld met de vraag: 'kan mijn kerst nog doorgaan'?", vertelt algemeen directeur Floris van Vliet. "Toen het nieuws bekend werd, kregen we afzeggingen."

Eet- en drinkgelegenheden van hotels zijn tot deze week altijd open geweest. "Mensen gingen er misbruik van maken. Het was natuurlijk voor essentiële verblijven en dat werd omgetoverd tot 'leisure'", zegt Van Vliet. "Maar ik weet niet of deze maatregelen zin hebben om de cijfers verder omlaag te drukken."

Ondanks dat roomservice niet meer mogelijk is, kunnen hotelgasten wel hun ontbijt of diner afhalen bij de keuken. "Roomservice is verboden, dat is weer een soort kronkel in de regelgeving. Afhalen mag wel", legt Van Vliet uit. "Ik denk dat we allemaal onze mening hebben over de regels. Wat is het verschil tussen een gerecht afgeven bij de hotelkamer of een gast die het beneden komt afhalen?"

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis