Archief
Omroep West

Omroep West

Niet-essentiële winkels dicht: 'Denk bij bestellen online ook aan de lokale ondernemer'

"Het is heel zuur dat juist in de weken voor kerst alle winkels dichtmoeten", reageert Shirley Schelkers van MKB Westland op de gedwongen sluiting van alle niet-essentiële winkels.

"Het is jammer dat er niet in oktober al is ingegrepen, zodat het in december allemaal wat soepeler had gekund. December is de maand waarin het geld voor het jaar wordt verdiend. Zeker na een jaar als dit hebben we dat hard nodig."

Premier Mark Rutte kondigde maandagavond aan dat Nederland op slot gaat voor een nieuwe lockdown. "Voor ondernemers is het een groot drama", vertelt Schelkers bij mediapartner Omroep West. "Juist in deze maand. Je zag dan ook veel winkeliers die maandag extra vroeg open gingen of juist langer doorgingen om toch nog zoveel mogelijk klanten te kunnen bedienen. Zelfs de kapsalons die normaal op maandag gesloten zijn, zijn toch aan de slag gegaan."

Volgens Schelkers is het belangrijk dat de overheid met een goed steunpakket komt voor de getroffen winkeliers. "Alleen op die manier kunnen alle bedrijven deze periode overleven. Hoe groot de schade precies is, dat kan ik niet aangeven. Ik kan niet bij iedereen in de boekhouding kijken. Maar als ik andere ondernemers spreek, dan zijn er genoeg waarbij de nood nu hoog is."