Archief

Westland en De Veiling twisten over herstelbudget kleine zaal

Het herstel van de kleine zaal van De Veiling in Poeldijk laat nog op zich wachten omdat het bestuur en de gemeente Westland een verschil van inzicht hebben.

In juli liet het college van B en W nog weten, dat de kleine zaal in de tweede helft van dit jaar zou worden opgeknapt. Over het budget voor dat herstel bestaat inmiddels een stevige discussie met het stichtingsbestuur. Desgevraagd laat voorzitter Henk van den Bos weten, dat het gaat om een verschil van circa 250.000 euro.

Volgens Van den Bos is er bij de eerste fase (sanering en herstel van de grote zaal) binnen het budget gewerkt en zou het resterende bedrag dus nog beschikbaar moeten zijn. "Tegen ons verklaart de gemeente dat genoemd budget ruim is overschreden", aldus de voorzitter.

De gemeente Westland gaat niet in op bedragen. Zij volstaat met: "Het restant beschikbare budget na het herstel van de grote zaal geeft in ieder geval voldoende ruimte om het oorspronkelijke herstelplan voor de kleine zaal uit te voeren."

Verder merkt de gemeente op: "De stichting zou graag, aanvullend op het oorspronkelijke herstelplan, nog extra werkzaamheden uitgevoerd zien. Partijen zijn het er over eens dat deze bij voorkeur worden meegenomen in de herstelwerkzaamheden voor de kleine zaal. Er is echter geen dekking voor het verzoek van de stichting."
En dat wordt bestreden door Van den Bos, waardoor er nu een patstelling is ontstaan.

Het zalencomplex, destijds nog De Leuningjes geheten, werd in oktober 2015 gesloten wegens asbestvervuiling. Eind 2017 heeft de gemeenteraad besloten om na sanering het gebouw op te knappen, waardoor het nog zeker een jaar of tien mee zou kunnen. In september 2018 kon de grote zaal weer in gebruik worden genomen.

Redacteur Richard Vroom vertelt bij Maarten in de Middag wat de vervolgstappen zijn