Archief
Peter Farla

Steunraadslid Maassluis stopt wegens associatie met Forum voor Democratie

Het Maassluise steunraadslid Gary Bouwer van Forum voor Maassluis stopt ermee omdat hij het niet eens is met de naam 'Forum'.

Bouwer wil dat de naam van de partij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen wordt aangepast om zo duidelijker afstand te nemen van Forum voor Democratie. Bij de (jongeren)partij van Thierry Baudet is de laatste tijd veel te doen over antisemitische, xenofobe en homofobe uitingen. Iets waar Bouwer ver vandaan wil blijven. Bouwer: "Ik erger mij al langer aan hun 'boreale' koers en geflirt met extreem rechts. Mensen die mij kennen en politiek volgen weten dat ik de inhoudelijke standpunten onderschrijf, maar er zijn voor mij principiële en ideologische grenzen overschreden, waarbij de recentelijke ontwikkelingen de druppel vormden."

Hoewel Forum voor Maassluis in principe geen officiële link heeft met Forum voor Democratie, is de toenmalige populariteit van die partij wel een van de redenen geweest om de naam Forum terug te laten keren in de naam van de Maassluise tweemansfractie. Bouwer zegt daarover: "Ik stap op omdat ik niet langer geassocieerd wil worden met het landelijke FvD. Dat staat uiteraard los van de lokale fractie, maar het slechte imago dat is gecreëerd straalt naar mijn mening onomkeerbaar af op FvM. Ik heb de afgelopen maanden meerdere malen gepleit om de associaties met FvD te beëindigen. Helaas vond ik geen steun voor dit voorstel. Ik heb uiteraard respect voor die keuze, maar voor mij scheiden daar dan wel onze wegen."

Bouwer stond binnen de Maassluise politiek bekend als iemand die geen blad voor de mond nam. Hij rondt zijn werkzaamheden af en keert na de kerstvakantie niet terug. Eerder stapte ook Aad Rietdijk al op als steunraadslid. Hij wilde toen niet exact aangeven waar voor hem de pijn lag. Het vertrek van Rietdijk was extra vervelend omdat hij in principe fractievoorzitter Loek Molmans zou opvolgen. Molmans noemt de ontstane situatie tegenover de WOS merkwaardig: "Bouwer is uit FvD Jongeren gestapt, maar goed, daar hebben wij niets mee te maken. Wij zijn een lokale partij en we blijven een lokale partij. En we houden deze naam."

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek