Archief

Rietdijk wil Maassluise raad toch niet in, Molmans kan niet meer terug

Aad Rietdijk, nu nog steunraadslid voor Forum voor Maassluis, volgt niet vertrekkend fractievoorzitter Loek Molmans op. Sterker nog, Rietdijk stopt binnenkort ook als steunraadslid.

Dat heeft Loek Molmans in een mail aan burgemeester Edo Haan laten weten: "Op 23 november jl. deelde dhr. A. P. Rietdijk ons mede om, wegens hem moverende redenen, af te zien van de benoeming tot gemeenteraadslid. Tevens legt dhr. A. P. Rietdijk per 30 november a.s. zijn functie als steun-raadslid neer. Wij beraden ons nu op de te nemen stappen en zullen u hiervan binnen afzienbare tijd in kennis stellen", zo schrijft hij.

Waarom Rietdijk afziet van de functie en zich zelfs helemaal terugtrekt uit de Maassluise politiek is onduidelijk. Tegenover de WOS laat hij weten liever nog even geen toelichting te willen geven. Wel zegt hij dat het een persoonlijke overweging is en dat zijn keuze niet met de partij an sich te maken heeft.

Wel is er een verklaring van Rietdijk gedeeld met de leden van de partij:

Beste mensen,
Gisterenavond heb ik, in onderling overleg, mijn laatste bijdrage aan een politieke commissie geleverd.

Maandag heb ik officieel medegedeeld dat ik, na heel indringend beraad met mijzelf en familie, om moverende redenen heb besloten een punt achter mijn politieke ambities bij Forum voor Maassluis te zetten. Ik had dit een aantal weken geleden al aan onze fractievoorzitter medegedeeld dus dit komt voor de fractie niet echt onverwacht.

Afgelopen week heb ik mede daarom een aantal dagen met mijn vrouw in een vakantiehuisje gezeten en daar heb ik deze definitieve keuze gemaakt. Het is aan de fractie om de leegte van mijn afwezigheid in te vullen maar ondanks dat heb ik, en daar is men van op de hoogte, hier al wat gesprekken over gehad; de rest is nu aan hen. Ik besef dat dit bij enkele mensen als een schok zal overkomen, maar “so be it”

Aad Rietdijk


Zuur
Voor Molmans is het besluit extra zuur omdat hij zijn aangekondigde aftreden volgens de kieswet niet meer kan intrekken. De partij moet nu dus op zoek naar zowel een raadslid als een steunraadslid. Het fractievoorzitterschap wordt in januari overgedragen aan raadslid Jan van den Hoek die eerder ook al fractieleider van de partij was.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek