Archief
PR

Oud-Westlandprijs voor Leo van den Ende

De Oud-Westlandprijs is gisteren gewonnen door Leo van den Ende uit Monster.

De bekendmaking was gisteren via een online webinar, door de coronamaatregelen was een fysieke bijeenkomst niet mogelijk.

Van den Ende kreeg de prijs voor zijn jarenlange inzet voor de geschiedenis van het Westland en die van Monster in het bijzonder. Zijn werk kenmerkt zich door uitstekend bronnenonderzoek. Met zijn talrijke populair wetenschappelijke publicaties bereikt hij een breed publiek. Van den Ende is als bestuurder actief in de werkgroep Oud-Monster, bij het Westlands Museum, voorzitter van de Historische Vereniging Monster-Ter Heijde, mede initiatiefnemer van het Kunstmuseum Westland en voorzitter van de redactie van het Historisch Jaarboek Westland.

Het was de vierde keer dat de prijs werd uitgereikt. De Oud-Westlandprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een persoon of groep die zich heeft ingespannen voor Westlandse geschiedenis en Westlands erfgoed. Naast Van den Ende waren dit jaar ook geschiedenisdocent Jan Willem van den Beukel en Gré Ruigrok van de Vlietwoning in Naaldwijk genomineerd.