Archief
Archief WOS

Roep om goedkope starterswoningen in Westland en Midden-Delfland

In Westland en Midden-Delfland zijn deze maand petities gestart om meer goedkope starterswoningen te bouwen.

In beide gemeenten komen jongeren lastig aan een eigen woning, omdat huizen voor hen vaak te duur zijn. Ze worden daardoor gedwongen om bij hun ouders te blijven wonen of om te verhuizen naar een gemeente waar de prijzen lager liggen. Dit terwijl de jongeren veelal liever in hun eigen Westland of Midden-Delfland willen blijven wonen.

Eerder deze maand begon de jongerentak van politieke partij Westland Verstandig daarom een petitie, waarin de gemeente Westland wordt verzocht snel met concrete plannen te komen en die ook daadkrachtig aan te pakken. Het gaat dan specifiek om meer sociale koopwoningen tot 180.000 euro en sociale huurwoningen met een huur van maximaal 600 euro. De petitie is inmiddels al meer dan 3.000 keer ondertekend.

Deze week kwam Neal Ruiterman uit Den Hoorn met een verzoek aan de coalitiepartijen in Midden-Delfland. Hij vindt dat CDA, OGP en VVD zo snel mogelijk plannen moeten maken voor meer betaalbare woningen voor Midden-Delflanders. Het gaat hem overigens niet alleen om woningen voor starters, maar ook voor senioren. Volgens Ruiterman worden er op dit moment vooral te veel dure woningen gebouwd. Zijn petitie is nu enkele honderden keren ondertekend.