Archief
Omroep West

Als gevolg van corona extra piek bij PostNL in Den Hoorn

Op het postsorteercentrum van PostNL in de Harnaschpolder in Den Hoorn is het deze weken aanzienlijk drukker dan normaal in deze tijd van het jaar.

Sinterklaas, Black Friday, Cyber Monday en kerst zorgen elk jaar voor dat pakketbezorgers het loeidruk hebben in de tweede helft van november. Als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus wordt dat alleen maar versterkt. "Vanwege corona hebben we 40 procent meer pakketten", zegt depotmanager Esther Meesters van PostNL in Den Hoorn in gesprek met mediapartner Omroep West. Er is daarom extra personeel aangenomen.
Het bedrijf schrijft landelijk gezien dan ook nieuwe records. "In de reguliere periodes bezorgen we 900.000 pakketten en rijden er 4.000 bezorgers per dag. Nu 1,61 miljoen pakketjes en 5.500 pakketbezorgers."

Dat het drukker wordt, merken ook pakketbezorgers als Marcel Helling. "Gelukkig zijn er een hoop extra mensen, daardoor redden we het wel", zegt hij. Door de vele bestellingen wordt het gebied dat de pakketbezorgers rijden steeds kleiner. "We rijden nu 40 of 50 kilometer op een dag, vroeger was dat 80 of 90 kilometer. Dan merk je: hoe kleiner het gebied is, hoe meer je in de straat hebt, hoe sneller het gaat."

Bij het sorteercentrum in Den Hoorn maken ze zich nog geen zorgen over de drukte komende maand. Meesters: "De piek van kerst is wel verschoven naar de grote piek van Black Friday en Cyber Monday." Samen met de webwinkels heeft PostNL afgesproken de drukte van Black Friday - aankomende vrijdag - over een paar weken te verdelen. "Zodat we onze pakketten in ieder geval voor 5 december zo goed als mogelijk bij onze klanten bezorgd krijgen. En op die manier maken we het behapbaar."