Archief
Sarah Vlekke

Sarah Vlekke

Big Green Egg wint Westlandse Ondernemersprijs

Big Green Egg Europe uit De Lier, leverancier van kamado BBQ's, heeft de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2020 gewonnen.

Dat is vanavond bekendgemaakt tijdens een tv-uitzending van de WOS. Normaliter vindt de uitreiking plaats op de eindejaarsbijeenkomst van MKB Westland, maar deze kon vanwege het coronavirus geen doorgang vinden in de Naaldwijkse Oude Kerk.
Naast de Ondernemersprijs kreeg Big Green Egg ook een themaprijs voor 'Strategisch Ondernemerschap'.

Juryvoorzitter Lars Boellaard zegt: "Big Green Egg is een bedrijf waar het allemaal klopt, tot in de finesses. Twintig jaar geleden haalde Wessel Buddingh’ de eerste container met kamado’s naar Nederland en nu is er een netwerk met 1.300 dealers in 44 Europese landen. De marketing wordt gedaan in eigen beheer en er wordt echt een gevoel verkocht: hier wil je bij horen."

Misschien wel doorslaggevend voor de jury is de beslissing van Buddingh’ geweest om bij het begin van de coronacrisis extra Big Green Eggs uit Amerika te importeren. "Dat is een gedurfde stap, maar legt het bedrijf geen windeieren. Ondernemerschap pur sang", aldus Boellaard.

Verder zijn er themaprijzen uitgereikt aan de andere twee genomineerden, Buitelaar Metaal uit De Lier (‘Creatief Ondernemerschap’) en het Haar- & huidinstituut Westland uit Poeldijk (‘Meest onderscheidend in de branche’). De bedrijven werden omschreven als verborgen parels in Westland. Opererend tot over de landsgrenzen, maar in de regio niet bij iedereen bekend.

"We hopen volgend jaar weer de Ondernemersprijs uit te reiken in het bijzijn van honderden ondernemers", is een grote wens van MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers.