Archief
WOS

WOS

Duijndam met Dortmund in quarantaine

Handbalster Rinka Duijndam komt voorlopig niet meer in actie met haar ploeg Borussia Dortmund.

Het team is op last van de lokale gezondheidsautoriteiten in quarantaine gegaan. Dortmund speelde vorige week in de Champions League tegen Györ. Na die duels testten meerdere speelsters van de Hongaarse ploeg positief op het coronavirus. Bij Dortmund bleef iedereen na twee tests virusvrij, maar de quarantainemaatregel is uit voorzorg.

EK

De Wateringse doelvrouw Duijndam doet vanaf 5 december namens Oranje mee aan het EK Handbal. Dat toernooi zou aanvankelijk in Denemarken en Noorwegen worden gespeeld, de groepswedstrijden van Oranje zouden ook worden gespeeld in de Noorse stad Trondheim. Maandag trok Noorwegen zich vanwege de coronamaatregelen in het land echter terug als organisator. De Europese handbalbond EHF overlegt momenteel of Denemarken de hele organisatie op zich kan nemen. Dat lijkt te gaan lukken.

In aanloop naar het EK zou Nederland op 28 november oefenen tegen Montenegro. Vanwege corona gaat die wedstrijd niet meer door. Oranje speelt daarom alleen nog een onderlinge wedstrijd.

Sportredacteur Stefan van der Meer vertelt bij Maarten in de Middag over het EK Handbal: