Archief
Google Streetview

Google Streetview

Besluit tot verkoop Hoeks recreatieoord uitgesteld

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders neemt nog tot januari de tijd om zaken uit te zoeken voor de verkoop van het Hoekse Recreatieoord.

Dat is vanochtend in een commissievergadering van de Rotterdamse gemeenteraad bekendgemaakt. Het college wil van het vakantiepark af omdat ze het niet als een kerntaak van de gemeente ziet en omdat het geld kost. Wethouder Bas Kurvers heeft aangegeven dat de verkoop eigenlijk een collegebevoegdheid is, maar dat burgemeester en wethouders juist de raad hierbij willen betrekken om de verkoop zorgvuldig te laten verlopen.

Nu is besloten om eerst in gesprek te gaan met de Hoekse gebiedscommissie en met een vertegenwoordiging van de gebruikers van het recreatieoord. In januari wil het college weer om tafel met de gemeenteraad over de kwestie.

Dat het onderwerp leeft, blijkt wel uit het aantal brieven dat bij de gemeente is binnengekomen. Volgens commissievoorzitter Ellen Verkoelen gaat om het zo'n tachtig brieven, waaronder ook een van de Rotterdamse ombudsman.

Benvenido van Schaik van Leefbaar Rotterdam vertelt wat er nu gaat gebeuren