Archief
Archief WOS

Archief WOS

Darter Van Duijvenbode verslaat wereldkampioen Wright

De Westlandse darter Dirk van Duijvenbode heeft in zijn eerste wedstrijd tijdens de Grand Slam of Darts wereldkampioen Peter Wright verslagen.

In een buitengewoon stressvolle ontknoping werd het maandagavond laat 5-4 voor de 28-jarige 's-Gravenzander.

Debutant Van Duijvenbode mocht starten met werpen en kon in de eerste leg op 32 gaan uitgooien, maar dat lukte niet, waardoor Wright op 0-1 kwam. 'Aubergenius' rechtte zijn rug en kon direct ‘terugbreken': 1-1.

Vervolgens was het een gelijkopgaande wedstrijd en werd de tussenstand van 4-4 bereikt. Van Duijvenbode mocht in de beslissende leg beginnen met werpen. Het ging prima met hem en hij kon op 40 gaan uitgooien terwijl Wright nog op 240 stond; dus zes kansen op rij om de zege naar zich toe te trekken.

Het werd een bloedstollende ontknoping, want de 's-Gravenzander miste de dubbel-20. Wright kwam vervolgens op 100, maar Dirk had nog drie pijlen voordeel. Het ging echter opnieuw mis voor hem.
Wright slaagde er niet in om de onverwachte buitenkans te verzilveren, waarna Van Duijvenbode wél succes had: 5-4.

Het ging om de eerste poulewedstrijd in groep E van deze Grand Slam of Darts in het Britse Coventry. Daarin komt Van Duijvenbode in zijn volgende wedstrijd uit tegen Zuid-Afrikaan Devon Petersen (34).

Verkeerde flesje
Er deed zich nog een bijzonder incidentje voor tijdens de wedstrijd. Halverwege het duel nam Van Duijvenbode een van de vele slokken water tussen het werpen door. Bij het weglopen besefte hij ineens dat hij van het tafeltje van zijn tegenstander het flesje aan zijn mond had gezet.