Archief
Pixabay

EBS wil deelfiets introduceren in Westland

Busvervoerder EBS kijkt of het mogelijk is om in onze regio deelfietsen te introduceren.

Zo'n fiets zou een uitkomst zijn voor mensen die na het uitstappen uit de bus nog een eind moeten lopen naar hun bestemming. Nu is dat voor reizigers wellicht reden om toch de auto te pakken. Als zo'n fiets bij de halte staat, kiezen die mensen mogelijk toch voor de bus. "Bijvoorbeeld een bushalte die bij een bedrijventerrein ligt. Er zijn bedrijventerreinen zo groot dat een aantal bedrijven te ver ligt om te lopen", zegt EBS-woordvoerder Jasper Vermeer. "Dan is de fiets een goed alternatief."

Het idee is dat reizigers de fiets kunnen huren en betalen via een app op de telefoon. Het rijwiel kan bij de halte worden meegenomen en aan het einde van de dag daar ook weer worden teruggezet. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden om een fiets voor een lager tarief voor kortere tijd te lenen.

"De gemeente Westland, maar ook de andere gemeenten in Haaglanden, staat heel positief tegenover dit soort concepten. We zien dat alle gemeenten hierover aan het nadenken zijn en welke vorm dit het best toepasbaar is", weet Vermeer. "De gemeente gaat nu de afweging maken hoe ze dat voor zich zien en met welke aanbieder ze in zee gaan." Als voor EBS wordt gekozen, hoopt de vervoerder zo snel mogelijk van start te kunnen gaan.

EBS-woordvoerder Jasper Vermeer gaf eerder deze week uitleg over het concept bij Maarten in de Middag:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland