Archief

Wethouder wijst ondernemers Midden-Delfland op Hoge Nood-app

Wethouder Frank ten Have gaat ondernemers en instellingen in Midden-Delfland wijzen op de zogenoemde Hoge Nood-app.

In deze app is direct te zien waar het dichtstbijzijnde toilet zich bevindt en wordt voornamelijk gebruikt voor mensen die te maken hebben met blaas- of darmproblemen.

De wethouder reageerde gisteren op de motie van de vier oppositiepartijen PvdA, Mijn Partij, D66 en ChristenUnie. Die wilden dat mensen op meer openbare plekken naar de wc kunnen. "PvdA-fractievoorzitter Ellen Snethlage: "Zolang de horeca nog open was, waren er nog mogelijkheden, al was dat ook maar beperkt. Maar sinds het sluiten van de horeca zijn die mogelijkheden vervallen en zijn alleen de Hofstede, de Dorpshoeve, het gemeentehuis en de Hoornbloem als openbare locaties overgebleven. En laten die allemaal maar beperkt open zijn."

Ten Have noemde het voorstel 'sympathiek', maar wilde gezien de kosten geen toiletgebouwen laten plaatsen. Het college is gezien de huidige financiële situatie erg terughoudend als het aankomt op het maken van kosten.

Snethlage gaf vervolgens aan dat dat gedeelte van de motie wat haar betreft kon worden geschrapt. Zij nam genoegen met het attenderen op de Hoge Nood-app. Daarmee waren ook de coalitiepartijen overtuigd van het voorstel en stemden zij in. Mijn Partij stemde uiteindelijk toch tegen, die fractie wilde juist wél dat er toiletgebouwen geplaatst worden.