Archief
WOS

WOS

Hans Horlings krijgt blijvend eerbetoon in Midden-Delfland

Het college van B en W in Midden-Delfland gaat op zoek naar een manier om Hans Horlings voor altijd te kunnen blijven herinneren.

De oud-wethouder overleed op 31 maart aan de gevolgen van het coronavirus. CDA'er Horlings was sinds 2011 werkzaam in de gemeente Midden-Delfland en stond bekend als een harde werker en zeer kundig bestuurder.

Tijdens de begrotingsbehandeling diende het CDA namens alle fracties een motie in om een blijvende herinnering voor de oud-wethouder te creëren. Deze moet uiterlijk op 31 maart 2021 klaar zijn.

De motie is unaniem ondertekend en dat zegt eigenlijk al genoeg", reageerde burgemeester Arnoud Rodenburg. "Het college zal in overleg met de familie gaan kijken wat het meest passend is." Gedacht wordt bijvoorbeeld aan de naam van Horlings ergens aan te verbinden. De burgemeester las tijdens de vergadering ook een berichtje voor dat hij had gekregen van de weduwe van Horlings. Zij reageerde zeer enthousiast op het voorstel en liet weten dat het ook de dochter van Horlings er erg blij van zou worden.