Archief
Regio 15

Regio 15

Rijverbod en coronaboetes na dollemansrit op A4

Na een dollemansrit op rijksweg A4 heeft de politie vrijdagavond laat in Wateringen een rijverbod opgelegd en coronaboetes uitgeschreven, zo meldt persbureau Regio 15.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen van automobilisten die een auto met hoge snelheid, slingerend en roekeloos over de A4 zagen rijden. De Wippolderlaan (N211) werd korte tijd volledig afgesloten omdat er werd gedacht dat de automobilist daar zou rijden. Deze bleek echter vanaf de Wippolderlaan een bedrijventerrein opgereden te zijn.

Na een zoekactie werd de auto aangetroffen bij garageboxen aan de Naaldwijkseweg. In de auto zaten te veel inzittenden en daarop besloot de politie coronaboetes uit te delen. De bestuurder van de auto heeft een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen.

Tijdens de afhandeling van de politie werd er door de inzittenden van de auto lachgas geconsumeerd. Uit één van de garageboxen werden tientallen lachglasflessen gehaald en ingeladen in een auto en busjes. Er geldt nog geen lachgasverbod.