Archief
Gemeente Maassluis

Gemeente Maassluis

Aanleg geluidswal Maassluis begonnen

In Maassluis is men begonnen met de aanleg van een geluidswal langs de A20.

De wal moet geluid tegenhouden van de rijksweg A20. Het gaat om het L-gedeelte ter hoogte van de volkstuinen. In maart van dit jaar is er een besluit gekomen om de bestaande geluidswal met panelen te verhogen en ter hoogte van de volkstuinen nieuwe geluidsschermen te plaatsen.

De geluidsoverlast langs de snelweg speelt al jaren en er wordt ook al tijden naar een oplossing gezocht. Toen in 2018 een oplossing werd gepresenteerd waarbij alleen de huidige aarden wal kostenneutraal verhoogd zou worden, bleek er veel weerstand te komen vanuit de Doornenbuurt, terwijl bewoners van het Kastanjedal het plan wel zagen zitten. Bijna de gehele gemeenteraad stemde in met de oplossing, maar kwam daar later - na veel kritiek vanuit de buurt - op terug.

Zo zagen omwonenden het niet zitten dat voor de verhoging van de aardenwal, het groen in de omgeving zou moeten worden weggehaald. Ook zou het lang niet voor iedereen de gewenste geluidsreductie bieden. Maar voor het nieuwe plan is er wel veel steun. Zo moeten er geluidsschermen worden gerealiseerd voor het gebied Lely-Kastanjedal-Doornenbuurt. Met Lely is een akkoord bereikt om op haar grond het L-scherm van 6,5 meter hoog te gaan realiseren. De huidige aarden wal wordt met 3,5 meter verhoogd door middel van een scherm. De schermen zelf worden bedekt met planten. De maatregel zorgt voor een reductie van de geluidsoverlast. Nergens zal de weg nog meer geluidsoverlast geven dan 55 dB. Alleen bij de Doornenbuurt is er bij enkele woningen op de bovenste verdieping 56 of 57 dB.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis