Archief
Google Streetview

Google Streetview

Rotterdams college wil recreatieoord Hoek van Holland verkopen

De gemeenteraad van Rotterdam wordt voorgesteld om het recreatieoord Hoek van Holland verkopen, zo heeft het college van B en W vandaag bekendgemaakt.

"Het recreatieoord is toe aan verbetering en modernisering, passend bij de plannen om van Hoek van Holland een vierseizoenenbadplaats te maken. "Gesloten huurovereenkomsten gaan over naar de nieuwe eigenaar", aldus het college.

Voor de huidige gebruikers van de 900 huisjes, de 200 stacaravans en de aanwezige camping breekt een tijd van onzekerheid aan. Er is nog geen duidelijkheid of zij kunnen blijven en hoe duur het in de toekomst gaat worden, meldt mediapartner Rijnmond.

Wethouder Bas Kurvers stelt: "Het staat nu dicht op elkaar, de brandveiligheid moet omhoog en er moeten meer voorzieningen komen. Denk aan een centraal zwembad".

De gemeente Rotterdam moet het park wel afstoten, omdat de exploitatie niet kostendekkend is. En dat is in strijd met de wet, aldus Kurvers. Bovendien voert de gemeente als argument aan dat commerciële exploitanten het uitbaten van een recreatiepark veel beter kunnen dan een gemeente.

December
De gemeenteraad zal volgens de planning in december een besluit moeten nemen of het voorgestelde plan van het stadsbestuur doorgaat. Als dat zo is, dan wordt nog voor de zomer een nieuwe eigenaar gezocht. Die exploitant moet dan plannen gaan maken hoe het nieuwe park eruit komt te zien. Voorwaarde is wel dat het een recreatieoord blijft.

De huurovereenkomsten gaan dan over naar de nieuwe eigenaar. Bij het verkoopproces zal er inspraak zijn van de gebiedscommissie en de Recreanten Advies Raad (RAR). Maar een zekerheid dat de huidige huurders kunnen blijven en dat de prijzen niet zullen stijgen, komt er niet. Volgens het college is het dan onmogelijk om het park te moderniseren.