Archief
Kyra Moor

Kyra Moor

Grote investeerder neemt belang in Westlandse bedrijven

Investeringsmaatschappij HAL Investments heeft aandelen genomen in de Westlandse familiebedrijven Stolze Installatietechniek uit Maasdijk en Prins Group uit Kwintsheul.

Het bedrijf krijgt meerderheidsbelang in Stolze (121 fte) en een minderheidsbelang in Prins (44 fte).

HAL komt voort uit de Holland America Line. De investeerder werkt sinds enkele jaren aan een nieuw portfolio van bedrijven die actief zijn in de toeleveringsketen van de tuinbouwsector en elkaar projectmatig ondersteunen bij grote en complexe internationale projecten die steeds vaker geïnitieerd worden door investeerders. Het overnemen van aandelen van de twee bedrijven past in die strategie.

Voor zowel Stolze als Prins biedt de komst van HAL mogelijkheden. De twee bedrijven willen de komende jaren internationaal gezien verder groeien en dat wordt hiermee mogelijk gemaakt. Niels van den Ende (Stolze) zegt: "We krijgen naast een stabiele en kapitaalkrachtige aandeelhouder, een partij met expertise en slagkracht om onze bedrijfsprocessen verder te helpen professionaliseren, nieuw talent aan te trekken en ons palet aan services nationaal en internationaal uit te breiden."

Stolze is wereldwijd actief op het gebied van technische installaties in tuinbouwkassen en heeft naast een locatie in Maasdijk ook een vestiging in Aalsmeer. Prins Group is een internationaal opererend kassenbouwbedrijf, gevestigd in Kwintsheul en Dokkum (Friesland).