Archief
WOS

WOS

Steekpartij bij arbeidsmigranten: ruim een jaar de cel in

Een 23-jarige man uit Letland is maandag veroordeeld tot een celstraf van 14 maanden wegens een steekpartij op 5 juli in Monster.

De man verwondde op een woonpark aan de Claes de Wyckerlaan twee mannen uit Roemenië nadat hij door hen gepest zou zijn of van hen geluidsoverlast had ondervonden. De betrokkenen woonden in verschillende kamers in een huisje op het park. De dader, die nog nooit eerder met de politie in aanraking was geweest, verkeerde onder invloed van amfetaminen en cannabis.

De steekpartij gebeurde midden in de nacht. In een gemeenschappelijke ruimte zaten drie Roemenen, toen de Let met een mes in zijn hand binnenrende en begon te steken. Twee van de drie mannen werden belaagd en kregen een steek in de borststreek en één van de twee ook in een hand. Daarna volgde buiten nog een vechtpartij. De gealarmeerde politie vond de aanvaller later op zijn bed, met het bebloede mes naast zich.

"Hoewel de rechtbank zich kan indenken dat de huisvesting van arbeidsmigranten van verschillende nationaliteiten kan leiden tot oplopende irritaties en conflicten, is het aanwenden van dergelijk geweld uiteraard nimmer toelaatbaar", zo staat in het vonnis. De rechtbank oordeelde dat de door de officier van justitie gevorderde gevangenisstraf van 14 maanden "passend en geboden is".

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland