Archief
Bas Booister

Begroting Maassluis unaniem aangenomen

De begroting 2021-2024 voor de gemeente Maassluis is aangenomen. Er wordt volgend jaar meer dan 90 miljoen euro uitgegeven.

Het geld gaat ondermeer naar onderhoud aan bruggen, kademuren en damwanden, maar komt ook ten goede aan een snelfietsroute en de nieuwbouw van een sportzaal aan de Sportlaan. Tegelijk is er ook gezocht naar besparingen, ter waarde van in totaal zo'n 3 miljoen euro. Zo moeten sportverenigingen meer gaan betalen voor het gebruik van gemeentelijke sportaccomodaties, gaat het gemeentehuis op vrijdagen dicht en wordt er een einde gemaakt aan schoolzwemmen.

Lokale lasten
In de begroting wordt ook altijd bekendgemaakt wat de lokale lasten voor het aankomend jaar zijn. Het gaat dan om onder meer de onroerende onroerendezaakbelasting (ozb). Het totaalbedrag aan de lokale lasten blijft volgend jaar gemiddeld gelijk. Voor huurders worden ze zelfs enkele euro's lager.

Vergadering
De begrotingsbehandeling was bijzonder dit jaar, want het was voor het eerst niet fysiek. Woordvoerders moesten achter de camera kruipen om hun bijdrage te doen en raadsleden moesten digitaal stemmen.

Komende donderdag is bij de WOS een uitgebreid verslag te zien van de Maassluise begrotingsvergadering.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek