Archief
Signbiblio

Signbiblio

Twee regiogenoten overleden aan coronavirus

Het RIVM heeft vandaag melding gemaakt dat iemand uit Westland en iemand uit Maassluis zijn overleden aan het coronavirus.

Ook zijn er twee mensen uit diezelfde gemeenten opgenomen in het ziekenhuis. Dat hoeft overigens niet gebeurd te zijn in de afgelopen 24 uur. Doorgaans zit er wat tijd tussen het moment van opname of overlijden en het moment dat dit wordt gemeld bij het RIVM.

123 regiogenoten positief

Tussen vrijdag- en zaterdagochtend 10.00 uur hebben 123 regiogenoten een positieve test gekregen, dat is meer dan in de afgelopen dagen deze week. Desondanks zijn in vergelijking met vorige week nog altijd minder positieve tests gemeld.

Het gaat vandaag om 88 Westlanders, 28 mensen in Maassluis en zeven inwoners van de gemeente Midden-Delfland.

Maandcijfers

In heel oktober zijn in de drie gemeenten in onze regio in totaal 2.764 positieve tests gemeld. Dat is veel meer dan de 485 in september. Bekend is wel dat eind september in heel Nederland de cijfers in rap tempo opliepen. Het kabinet heeft toen ook besloten maatregelen te nemen, die niet veel later ook werden verzwaard.

De aantallen stegen relatief gezien het hardst in Maassluis: bijna 500 procent (van 112 naar 671). In Westland was er een stijging van 474 procent en in Midden-Delfland 394 procent.

Alle cijfers rondom het aantal positieve tests zijn te vinden in onderstaande grafiek. Lees je dit bericht in de app? Klik dan op deze link om de grafiek te zien.

Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen is iets opgelopen. Deze cijfers volgen normaal gesproken ook de besmettingscijfers.

Waar in september vijf regiogenoten in het ziekenhuis belandden, waren dat er in oktober 27. Het overgrote gedeelte (18) werd overigens in de laatste twee weken gemeld. En waar vanaf 15 juli geen doden meer werden gemeld, waren het er deze maand al zes. Deze zijn allemaal sinds vorige week zondag gemeld.

RIVM ziet stabilisatie

Kijkend naar de afgelopen dagen ziet het RIVM dat het aantal gemelde besmettingen landelijk lijkt te stabiliseren, het percentage positieve tests (ten opzichte van de negatieve) zou zelfs al iets zijn afgenomen. Als deze trend zich doorzet, kunnen strengere maatregelen mogelijk worden voorkomen. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven komende dinsdag weer een nieuwe persconferentie waarin ze de stand van zaken bespreken. Afgelopen week meldden zij wel dat de huidige maatregelen waarschijnlijk tot in december van kracht blijven.

Bekijk alle regionale coronacijfers in ons dashboard.